FAQ
Vi har over 70 års erfaring i håndtering af affald.
Her på siden har vi svaret på ofte stillede spørgsmål.
Vi leverer i hele Nordsjælland og Storkøbenhavn.

Genanvendelse og anden materialenyttiggørelse, er to forskellige metoder til at håndtere affald og ressourcer, men de adskiller sig i hvordan materialerne behandles og anvendes igen.
Genanvendelse omfatter ofte faser som indsamling, sortering og bearbejdning af materialer som papir, metal, plast og glas for at skabe nye varer. Formålet med genanvendelse er, at reducere behovet for at udvinde nye ressourcer og dermed mindske miljøpåvirkningen.
Anden materialenyttiggørelse Der er tale om anden endelig materialenyttiggørelse, når affaldet bruges for sidste gang som opfyld eller erstatningsmateriale. Man skal her være opmærksom på, at affaldet reelt skal gøre nytte.
Den primære forskel mellem de to typer affald ligger i, hvordan de håndteres og behandles. Forbrændingsegnet affald er egnet til energiproduktion gennem forbrænding, mens deponeringsegnet affald henvises til affald, der skal opbevares på et deponeringsanlæg og ikke er egnet til forbrænding. Valget mellem disse metoder afhænger af affaldets materialesammensætning, miljøpåvirkninger og gældende lovgivning.
I 2023 trådte der nye regler i kraft i Danmark, som vil påvirke alle affaldsproducerende virksomheder. Disse regler er en del af den grønne omstilling og har til formål at reducere affaldsmængderne, sikre bedre genanvendelse og miljøbelastningen af affaldet i Danmark.
De vigtigste regler og krav kan læses her.
Ring til vores søde kørselsafdeling på tlf. 44 48 10 17 eller send en mail på booking@hccontainer.dk
HC Container overholder affaldsreglerne, ved at køre alt indsamlet affald til godkendte modtageanlæg, så vi sikrer at affaldet bliver håndteret korrekt i overensstemmelse med lovgivningen. HC Container er godkendt både som indsamlingsvirksomhed og transportør af Energistyrelsen.
Ifølge de nye regler skal virksomheder sortere deres affald på lige fod med private. Man sorterer i følgende fraktioner: restaffald, madaffald, pap, papir, plast, mad- og drikkekartoner, glas, metal, tekstiler og farligt affald.
Det er samtidig vigtigt at tjekke med sin egen kommune, da der kan være specifikke krav og ændringer, som gælder for det område hvor man bygger, har virksomhed eller bor i.
Hvis man ikke har mulighed for store containerløsninger og det er mindre affald som man skal af med, anbefaler vi at bruge bigbags. Vær opmærksom på at 1m3 bigbags kan klare tungere fraktioner, såsom beton, mursten, asfalt, let- og gasbeton, deponi. Hvorimod 2m3 bigbags er beregnet til de lidt lettere fraktioner, såsom, brændbart, træ og plast. Se mere her
Valget af containerstørrelse afhænger af flere faktorer, f.eks. hvor meget plads har man til rådighed, den forventede mængde af fraktionen. Skal det opbevares tørt, er det en tung fraktion, er der særlige foranstaltninger der skal tages hensyn til?
Vi anbefaler f.eks. følgende fraktioner til disse containerstørrelser:
På grund af genanvendelse af pap, gips, flamingo og isolering – anbefaler vi en lukket container. Størrelse afhænger af hvor meget affald man har forventning om at producere.
Ved tunge fraktioner som beton, tegl & mursten, asfalt og let- & gasbeton – anbefaler vi ikke containere større end 12m3 da vi ikke kan køre med det, hvis det kommer op i større containere. Se mere her